Sıradışı - 12 Aralık 2018

Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı programında bu bölüm Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ve Akşam Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz ile birlikte Kılıçdaroğlu’nun isyan çağrısı, Kılıçdaroğlu - Gül görüşmesi, FETÖ - HDP işbirliği ve Türkiye’ye yönelik operasyonlar masaya yatırıldı.

Kurtuluş Tayiz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Almanya ziyaretiyle ilgili “Kemal Kılıçdaroğlu, her yeni yıl geldiğinde Almanya’ya gidiyor. 2017’de de 2018’de de gitti. Gidip geldikten sonra görüştüğü bazı aktörler var. Bu aktörler son dönemlerde gündeme geliyor” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Turgay Güler, Selahattin Demirtaş ve CHP ilişkisine değinerek “Selahattin Demirtaş bir FETÖ projesidir. Eğer gezi, 17 - 25 Aralık, 15 Temmuz başarılı olsaydı, Selahattin Demirtaş bir numarayla, bir algı operasyonuyla CHP’nin başına getirilecekti” sözlerini dile getirdi.

Turgay Güler, Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin genel başkanı olmasıyla ilgili “Kemal Kılıçdaroğlu 2010 yılında Baykal’a yönelik bir kaset kumpasıyla genel başkan oldu. Oysa, Kemal Kılıçdaroğlu’nun o partide genel başkan olma ihtimali yoktu. İddia ediyorum geziden de, 17 - 25 Aralık’tan da, 15 Temmuz’dan da haberi vardı” açıklamasında bulundu.

Programda ayrıca Güler “Bir iddia, Kemal Kılıçdaroğlu Almanya’da Sevim Dağdelen ile görüşmesi sırasında Kandil ile telefon bağlantısı yapılmış ve Kemal Kılıçdaroğlu Kandil ile görüştürülmüş. Elebaşlarıyla bir telefon görüşmesi yapılıp ittifak konuşulmuş” sözleriyle programa damga vurdu.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sıradışı - 29 Mayıs 2019

Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı programında bu bölüm Savunma, Strateji ve Güvenlik Uzmanı Yusuf Alabarda, Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ile birlikte Irak’ın kuzeyindeki operasyon masaya yatırıldı.

Yusuf Alabarda, Pençe operasyonuyla ilgili olarak “Türk Silahlı Kuvvetleri Hakurk bölgesinde bir operasyon yönetiyor. Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı devam ederken dahi, aslında Irak’ın kuzeyinde de askeri operasyonlar devam ediyordu, fakat yoğunluk Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’na yönelik olduğu için Irak’ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürütmüş olduğu harekatlar pek fazla dile gelmedi” sözlerinin ardından “Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu yapmış olduğu harekat ile Kandil bölgesinde daha önce nokta operasyon ile birçok elebaşını etkisiz hale getirdiği Kandil’e adeta ‘Pençe’ ile bir kilit vurmuş olacak. Bununla ilgili olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bugün basına yansıyan Bora Füze Sistemi’ne ait bir görüntünün birçok medya kanalında servis edilmesiyle ilgili şunu söyleyebilirim ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti istenilen her noktada, Bora Füze Sistemi’nin bir de S-400 hava savunma sistemiyle güçlendirildiği bir Anadolu coğrafyasında, bu bölgede Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin elinin hiçbir şekilde bükülemeyeceğinin en büyük ispatı olacaktır diye düşünebiliriz” şeklinde konuştu.

Nuh Albayrak ise “Önümüzdeki dönemde bizim ulusal güvenliğimizin düğümleneceği nokta şu, evet askerimiz görevini yapıyor ama içeride bütün kesimlerin ortak bir tavır sergilemesi gerekiyor. Bunu yapmayan, ‘Bugün ben Mehmetçiğin Suriye’deki yaptığı operasyonu destekliyorum’ demesinin hiçbir anlamı yok” açıklamasında bulundu. 


Sıradışı - 29 Mayıs 2019
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet