Sıradışı - 21 Kasım 2018

Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı programında bu bölüm Stratejist Alper Esen ve Stratejist Abdullah Çiftçi ile birlikte Cemal Kaşıkçı olayı, değişen dünya düzeni ve dijitalleşen dünya konuları masaya yatırıldı.

Gazeteci Turgay Güler günümüzde yaşanan olaylara değinerek ”Epeyce zamandır dünyada çok enteresan gelişmeler yaşanıyor. Eskiden hukuksuz işler, zalimlik, zulüm, bunlar çaktırmadan kılıfıyla yapılırdı. Bugün artık kimsede ar mar kalmamış” sözleriyle dile getirdi.

Cemal Kaşıkçı olayının açığa çıkmasıyla ilgili olarak Abdullah Çiftçi “Dünya 21. yüzyıla farklı dinamiklerle giriyor, artık bilgi çağındayız, dijital çağdayız. Gizli saklı bir şey kalmıyor, çünkü her taraf kamera. Yani birçok şey kapatılabiliyordu ama şu an kamera ve izlenme nedeniyle artık sadece Amerika’nın değil Türkiye’de dahil birçok devletin yoğun bir izleme imkanı var. Operasyon yapanlar artık saklayamıyorlar” açıklamasında bulundu.

Alper Esen dijitalleşen dünya ile ilgili “Önümüzdeki dönem bir yapay zekanın dünyaya yayılacağı bir dönem olduğuna ben de inanıyorum. Sistem başladı bile. 2019’dan sonra bu parasal dijital sistemle ekonomik sistemi kurmaya başlayacaklar. Dijital ekonominin regülasyonları kuruldu ve önümüzdeki dönem birkaç sene içerisinde bu sistem oturmaya başlayacak” ifadesinin ardından Abdullah Çiftçi ise “Dünya genelinde intiharlara sebep olan birçok bilgisayar oyunu var, deney bunlar, yeni insan modeli var, en önemlisi de biyometrik çip. Biyometrik çipi birçok ülkede şirketler zorlamaya başladı. Ben Çin’de şu an açıklamasalar da doğan her çocuğa takıldığını düşünüyorum. Karşımıza hacklenebilir, uzaktan yönetilebilir, vücudu biyokimyasal bir insan modeli çıkıyor” ifadesini kullandı.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet