Sıradışı - 24 Ekim 2018

Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı programında bu bölüm Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın ile birlikte İlim ve bilimin ilişkisi, modern bilimin geleceği masaya yatırıldı.

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, ilim ile bilim arasındaki farka değinerek “Bilimin hedefi insana çok iyi bir hayat sağlamaktır. İlimin hedefi ise hayata katkı sağlamak ve hakikate erişmektir. Bilim doğrunun peşindedir, ilim hakikatin peşindedir. Her hakikat doğrudur ama her doğru hakikat değildir” ifadelerini kullandı.

İsmail Hakkı Aydın, Hz. Meryem olayını bilim ve ilim açısından yorumlayarak “Hz. Meryem hadisesine hem bilimsel açıdan hem ilmi açıdan bakmak lazım. İlmi açıdan bunun çok fazla üzerinde durmanın anlamı olmadığına inanıyorum. Çünkü kainatta tek bir kadın için bir sure var Kur’an’da” açıklamasında bulundu.

Aydın, bilimsel çalışmaların ifşa edilmesiyle ilgili “Bugün Papa’nın korkusu olmasa, özellikle bilimsel alandaki çalışmaların çok farklı mecralarda olduğunu ifşa edecekler. Ayrıca Çin’de yapılan çalışmalarda, kopya maymun oluşturuldu” sözlerini dile getirdi.

Programda ayrıca Aydın, yapay zekaya da değinerek “2035’te veya en çok 2040’ta bu şekilden şekle geçen görünmez yapay zekalar ortaya çıkacak. Amerikan ordusunun yüzde kırkı on, on beş yıl sonra robot askerlerin olacak. 2040 yılında bunların birçoğu görünmez olacak, yani hızlı bir ilerleme var” sözleriyle çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet