Ülke'nin Alın Teri - Murat Olgaç - 15 Kasım 2018

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğunda bu hafta Amasya’da tarihi çarşıda dükkânı olan semaver ustası Murat Olgaç’ın hikâyesi ekrana taşındı.

Unutulmaya yüz tutan ata mirası meslekler ve hikâyeleri Ülke’nin Alın Teri’nde hayat bulmaya devam ediyor. Ülke’nin Alın Teri ekibi bu hafta semaver yapımından, semaverde çay demlemenin inceliklerine kadar bilgi veren Murat Olgaç’ın semaver ustalığı ekrana geldi. Güzel bir çay için semaver ve ince belli bardağın şart olduğunu söyleyen Murat Usta, mesleğini sevmeyene en kolay işlerin bile zor geldiğinden ve artık meslekte çırak bulmakta zorlandığından bahsetti. Ustadan çırağa geçen semaver ustalığının tüm el yapımı işler gibi emek ve özveri istediğini de izleyicilerle paylaşan Murat Olgaç’ın kendi yaptığı birbirinden güzel semaverler ekrana geldi.

Ayrıca bakır semaverin daha uzun ömürlü kullanılması için semaver temizliğine dair ipuçları veren Murat Usta, Ülke’nin Alın Teri ekibine semaverde çay demledi.

Geçmişi çok eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin de önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve daha fazlası her Perşembe 18.00’de Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet