Ülke'nin Alın Teri - Ayakkabı Ustası Öncel Kalkan | 11 Kasım 2021

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğu Ülke TV’de… Programda bu bölüm İstanbul’da yaşayan ayakkabı ustası Öncel Kalkan’ın hayatı ekrana geldi. 

Ülke’nin Alın Teri kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin inceliklerini ekrana taşımaya devam ediyor. Ülke’nin Alın Teri’nde bu bölüm büyük numaralı ayakkabılar üreten ayakkabı ustası Öncel Kalkan’ın hayat hikâyesine ortak olundu. Ortaokulu bitirdikten sonra çalışmak için Konya’dan İstanbul’a geldiğini ve arkadaşlarının vasıtasıyla ayakkabıcılık mesleğine başladığını belirten Öncel Bey, çıraklığında çok sıkı bir eğitimden geçtiğini söyledi. 

Askerlik görevini bitirdikten sonra kendi dükkânını açıp kösele ayakkabı üretmeye başlayan Öncel Usta, bir basketbolcunun “Kırk sekiz numara ayakkabı yapabilir misin?” sorusundan sonra büyük numaralı ayakkabılar yapmaya başladığını ve gün geçtikçe siparişlerinin arttığını anlattı.

Geçmişi eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve yaşam hikayeleri her Perşembe 18:00’de Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet