Ülke'nin Alın Teri - Keles Bebeği Ustası Ayşe Durak | Bursa Çivili Bıçak Ustası Raif Balım | 18 Kasım 2021

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğu Ülke TV’de… Programda bu bölüm Bursa’da yaşayan bıçak ustası Raif Balım ve bez bebek üreticisi Ayşe Durak’ın alın teri ekrana geldi. 

Ülke’nin Alın Teri kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin inceliklerini ekrana taşımaya devam ediyor. Ülke’nin Alın Teri’nde bu bölüm ilk olarak Bursa Orhaneli’de el yapımı bıçak üreten Raif Balım’ın hayat hikâyesine ortak olundu. Kırk beş senedir bıçak ustalığı yaptığını belirten Raif Bey, bu mesleği yaşatmak için çok çalışmak gerektiğini ama kendisinin yaşlandığını ve eleman bulmakta sıkıntı çektiğini anlattı. 

Programda daha sonra Bursa Keles’te bez bebek dokumacılığı yapan Ayşe Durak’ın atölyesine konuk olundu. Yaklaşık yirmi beş sene önce aile bütçesine katkı yapmak amacıyla bu işe başladığını söyleyen Ayşe Hanım, işini bir daha bırakamadığını ve atölyesinde bez bebeklerin yanı sıra düğün ve kınalarda kullanılmak için geleneksel kıyafetler diktiğinden bahsetti.

Geçmişi eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve yaşam hikayeleri her Perşembe 18:00’de Ülke’nin Alın Teri’nde…


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet