Ülke'nin Alın Teri - Ercan Özek - 22 Kasım 2018

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğunda bu hafta Osmanlı oklarını büyük bir özveri ile yapan Ercan Özek’in hikâyesi ekrana taşındı.

Unutulmaya yüz tutan ata mirası meslekler ve hikâyeleri Ülke’nin Alın Teri’nde hayat bulmaya devam ediyor. Programda bu hafta yapımı özen, sabır ve fedakârlık isteyen okçuluk ustası Ercan Özek, ok yapımına nasıl başladığını ve okçuluğun Türkler için önemini Ülke TV ekibine anlattı. At kadar, okun da insanlık tarihine şekil verdiğini söyleyen Ercan Özek okçuluğun; ‘Yay, ok, kiriş, zikir ve atıcı’ olmak üzere beş temeli olduğunu vurguluyor. İnsanlık tarihinin en önemli kültür mirasından biri olan okçuluğun, sahip çıkılması gereken bir yerel miras olduğunu belirten Ercan Usta, okçuluğun püf noktalarını izleyicilerle paylaştı. Aynı zamanda Osmanlı yaylarının yapımı konusunda eğitmenlik yapan Ercan Usta, öğrencilerine eğitim verirken dikkat ettiği hususlardan bahsetti.

Ayrıca belgeselde Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan’ın, okçuluk ve Ercan Özek hakkındaki açıklamalarına da yer verildi.

Geçmişi çok eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin de önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve daha fazlası her Perşembe 18.00’de Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet