Dünyayı Geziyorum - Avusturya 2 - 9 Eylül 2018

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum dünyanın dört bir yanından ilginç görüntüleri izleyicisiyle buluşturuyor. Dünyayı Geziyorum bu bölüm doğayla tarihin kucaklaştığı Avusturya’dan izleyici karşısına çıktı.

Dünyanın farklı köşelerinden farklı yaşam tarzlarını ekrana getiren Dünyayı Geziyorum bu bölüm yemyeşil ormanlarıyla, eşsiz manzaralarıyla dikkatleri üzerine çeken Avusturya’dan evlere konuk oldu. Dünyayı Geziyorum ekibi ilk olarak Alp Dağları’nın eteklerinde yer alan ormanları gezdi. Oksijenin bol olduğu ormanlarda farklı bitki çeşitlerini inceleyen Özlem Tunca et yiyen bitkileri görünce gözlerine inanamadı. Alp Dağları’ndaki keşfine devam eden Dünyayı Geziyorum ekibi rotasını dağların üzerinde gördüğü tarihi kaleye çevirdi. Ticaret yollarının geçtiği stratejik bir konuma inşa edilmiş olan kaleyi görünce hayran kalan Özlem Tunca bölge tarihini rehberinden dinledi. Ormanların, botanik bahçelerin arasından geçip Avusturya kasabalarını inceleyen Özlem Tunca Avusturya halkının yaşamlarını yerinde gözlemledi.

Avusturya hükümdarlarının Osmanlı Devleti’nden korunmak için yaptığı kaleleri merak eden Dünyayı Geziyorum ekibi yüzyıllar önce savunma amaçlı kullanılan, daha sonra da soylu ailelerin satın aldığı kalelerden birini dolaştı. Kalenin bugünkü sahibiyle konuşan Özlem Tunca kalenin dekorasyonuyla ilgili bilgi verdi.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:15’te Kanal 7’de…
YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet