Tarihte Yürüyen Adam - Taksim | Vefa | 11 Ocak 2020

Mekânların tarihçesi, gündelik hayatta sıkça kullanılan deyişlerin kökeni ile tarihe farklı bir bakış sunan Tarihte Yürüyen Adam’da bu hafta İstanbul’un kalbi, yabancı turistlerin görmek için can attığı Taksim Meydanı’nın tarihi ve kültürel yapısı ekrana taşınacak. 

Tarihi sevdiren programda bu hafta Ahmet Anapalı izleyicileri; İstanbul’un en kozmopolit ve karakteristik semtlerinden biri olan Taksim Meydanı’na götürecek. Anapalı’nın ilk durağı geçmişi çok eskiye dayanan Topçu Kışlası olacak. Osmanlı Döneminde ‘Uzun Cadde’ olarak anılan Taksim’in, günümüzdeki adını nereden aldığına dair konuşulacak. Yazılı kaynaklarda 17. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar ormanlık alan olarak geçen Taksim’de daha çok kimlerin yaşadığını anlatan Anapalı birçok filme, romana ilham kaynağı olan Taksim’in tarihi yapılarının içinde kaybolacak. 

Programda ayrıca Tarihte Yürüyen Adam, Taksim’in birbirinden leziz sokak lezzetlerinin de tadına bakacak.

Tarihi camiler, kervansaraylar, üstünde birçok medeniyetin yaşadığı Mezopotamya ve Anadolu şehirlerinin bilinmeyen hikâyelerinin yanı sıra yörenin en meşhur lezzetleri Tarihte Yürüyen Adam ile her Cumartesi 19.00’da Ülke TV’de… 



YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet