Tarihte Yürüyen Adam - Adana | 18 Ocak 2020

Mekânların tarihçesi, gündelik hayatta sıkça kullanılan deyişlerin kökeni ile tarihe farklı bir bakış sunan Tarihte Yürüyen Adam’da bu hafta Adana’nın tarihi yapıları ve birbirinden güzel lezzetleri ekrana gelecek.

Tarihi sevdiren ve merak uyandıran program Tarihte Yürüyen Adam geçmişten günümüze kadar ayakta kalmayı başaran tarihi yapıları ve hikâyelerini izleyicilerle buluşturuyor. Bu hafta Ahmet Anapalı Seyhan Nehri üzerinde bulunan 1600 yıllık tarihi Taş Köprü’den Adana’yı keşfe çıkacak. Anapalı, Mezopotamya ve Anadolu’yu birbirine bağlayan Adana’nın, çok sesli yapısının şehre etkisinden bahsedecek. Turistlerin leziz kebaplarının tadına bakmak için günü birlik ziyaret ettiği Adana’nın tarihi çarşısında gezen Anapalı, şehrin bilinmeyenlerini izleyicilerle paylaşacak. 

Programda ayrıca Tarihte Yürüyen Adam, kendi elleriyle çiğköfte yoğuracak ve Adana’ya özgü çiğ köftenin olmazsa olmazlarını ustalarından öğrenecek. Çiğ köfteyle acıya doyan Anapalı, künefe ile tatlı bir kapanış yapacak. 

Tarihi camiler, kervansaraylar, üstünde birçok medeniyetin yaşadığı Mezopotamya ve Anadolu şehirlerinin bilinmeyen hikâyelerinin yanı sıra yörenin en meşhur lezzetleri Tarihte Yürüyen Adam ile her Cumartesi 19.00’da Ülke TV’de… 


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet