Tarihte Yürüyen Adam | 4 Ocak 2020

Mekânların tarihçesi, gündelik hayatta sıkça kullanılan deyişlerin kökeni ile tarihe farklı bir bakış sunan Tarihte Yürüyen Adam’da bu bölüm tarihi Ayşe Sultan Hamamı ve İstanbul Üniversitesi’nin görkemli mimari yapısı ekrana geldi. 

Tarihi sevdiren programda bu bölüm Ahmet Anapalı izleyicileri İstanbul’un tarihi sokaklarında keyifli bir geziye çıkardı. Anapalı, ilk olarak Laleli’de bulunan, halk arasında Patrona Halil Hamamı olarak bilinen tarihi Ayşe Sultan Hamamı’na gitti. İstanbul’un en eski semtlerinden Laleli’nin günümüzdeki hali ile eski halini kıyaslayan Anapalı; İstanbul’un ilk sarayı olarak Topkapı Sarayı olduğunu bilenlere yanıldığını gösterdi. Son durağında Ayasofya’yı ziyaret eden Tarihte Yürüyen Adam; herkesin gözünün üstünde olduğu Ayasofya’ya dair beklentisini izleyicilerle paylaştı.  

Programda ayrıca Anapalı, Özbek kültürüne ait Buhara Kebabının yapılışını ekrana taşıdı.

Tarihi camiler, kervansaraylar, üstünde birçok medeniyetin yaşadığı Mezopotamya ve Anadolu şehirlerinin bilinmeyen hikâyelerinin yanı sıra yörenin en meşhur lezzetleri Tarihte Yürüyen Adam ile her Cumartesi 20.00’de Ülke TV’de… 


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet