Önce Sağlık - 10 Mayıs 2018

Ülke TV’de yayınlanan Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programının bu bölümdeki konukları Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hacı Kutlu ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Hayri Gözlükgiller oldu.

Programda bu bölüm, kol ve bacak uzatma operasyonları, omurga eğrilikleri tedavisi, çocuk alerjileri ve tedavisi konuları konuşuldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hacı Kutlu, kol ve bacak uzatma operasyonları ile ilgili izleyicilerden gelen, “Kol uzatma operasyonu nasıl yapılır? Bacak nasıl uzatılır? Kol ve bacak uzatma operasyonu kimlere yapılır? Omurga eğriliği nedir? Omurga eğriliği neden olur? Omurga eğriliği kimlerde görülür?” sorularını cevapladı.

Op. Dr. Hacı Kutlu, koldaki kısalığın çok fazla göze çarpmadığını fakat bacaktaki kısalığın topallığa sebep olduğunu ve daha çok göründüğünü söyledi.

Kol ve bacak kısalıklarının doğuştan, çeşitli hastalıklardan veya kırılmadan dolayı olabileceğini söyleyen Kutlu, bacaktaki kısalıkların uzatarak düzeltebileceğini aktardı.

Kutlu, bacak kısalığı varsa diğer eklemlere daha fazla yük bineceğini, mekanik olarak bozulmalar meydana gelebileceğini, omurgada skolyoz yani yana doğru eğrilik meydana gelebileceğini söyledi.

Programın diğer konuğu Çocuk Hastalıkları Uzmanı Hayri Gözlükgiller ise çocuk alerjileri ve tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı.

Hayri Gözlükgiller, çocuk doğduktan hemen sonra Hepatit B aşısı yapıldığını, ikinci ayda verem aşısı, karma aşı yapıldığını, dört ve altıncı aylarda bunun tekrarlandığını belirtti.

Çocuğun doğal gidişata bırakılmasını belirten Gözlükgiller, çocuğun hasta olmadan büyüyemeyeceğini, büyürse de ileride çok daha ciddi enfeksiyonlarla karşılaşabileceğini söyleyerek izleyicileri bilgilendirdi.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet