Önce Sağlık - 19 Mart 2018

Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programında Türkiye’nin önde gelen uzmanları canlı yayında Önce Sağlık’ta bilgiler veriyor, soruları yanıtlıyor.

Önce Sağlık programına bu bölüm, Beyin - Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Özçınar konuk oldu. Programda, bel fıtığı, bel kayması, bel ve boyun ağrılarının tedavisi konuşuldu.

Op. Dr. Gökhan Özçınar bel ve boyun ağrıları ile ilgili izleyicilerden gelen, “Bel fıtığı nedir? Bel fıtığı tedavileri nelerdir? Bel fıtığının belirtileri nelerdir? Bel fıtığı ameliyatından sonra ağrı geçer mi? Bel ve boyun ağrısı neden olur? Bel ve boyun ağrısının tedavi yöntemleri nelerdir?” sorularını cevapladı.

Op. Dr. Gökhan Özçınar, elde uyuşma, kola vuran bir ağrı varsa bunların sinirlerin ezilmesinin sinyalleri olduğunu ve hastanın tedavi edilebilmesi için ağrıyan yerin iyi tespit edilmesi gerektiğini söyledi. Özçınar, bir bel fıtığı ameliyatının yaklaşık yirmi beş ile kırk dakika arası sürdüğünü belirtti.

Gökhan Özçınar, kanal darlığının yıllar içerisinde olan bir hadise olduğunu, yürüme ve ayakta dikilmenin zamanla azaldığını ve böyle durumlarda bir an önce beyin cerrahisi uzmanına gidilmesini tavsiye etti.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet