Önce Sağlık - 15 Mart 2018

Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programında Türkiye’nin önde gelen uzmanları canlı yayında Önce Sağlık’ta bilgiler veriyor, soruları yanıtlıyor.

Önce Sağlık programına bu bölüm, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Esin Selimoğlu, Genel ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Kapu ve Uzman Diyetisyen Dilara Aslı Altınel konuk oldu. Programda, çocuklarda serebral palsi fizik tedavisi ve obezitenin cerrahi tedavisi konuları konuşuldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Esin Selimoğlu, serebral palsi ile ilgili izleyicilerden gelen, “Serebral palsi nedir? Serebral palsinin tedavi yöntemleri nelerdir? Serebral palsi belirtileri nelerdir?” sorularını cevapladı.

Esin Selimoğlu, serebral palsinin beyindeki hasara bağlı oluşan hareket ve duruş bozukluğu olduğunu, dolayısıyla çocukların beyin gelişiminde olan herhangi bir problemin serebral palsi olabileceğini söyledi. Selimoğlu, çocuğun çevreye ilgi göstermemesi, üç aylık çocuğun başını tutamıyor olması, altı aylık çocuğun oturamıyor olması gibi bir takım gelişimsel geriliklerin serebral palsi belirtileri olabileceğini belirtti.

Serebral palsinin kalıcı bir hasar olduğunu söyleyen Selimoğlu, bunun ilerleyen bir olay olmadığını fakat hemen tedaviye başlanılması gerektiğini aktardı.

Programın diğer konukları Genel ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Kapu ve Uzman Diyetisyen Dilara Aslı Altınel ise obezitenin cerrahi tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı.

Op. Dr. Hüseyin Kapu, obezite ameliyatlarının on sekiz yaşından yetmiş yaşına kadar yapılabildiğini, bu ameliyatın, hastaların kan testi, ultrason, psikiyatri muayenesi yapıldıktan sonra kişiye özel planlandığını söyledi. Kapu, ameliyattan sonra kilo vermenin iki yıl daha devam ettiğini aktardı.

Dilara Aslı Altınel ise ameliyattan sonra beslenme kısmının dört aşamadan oluştuğunu, ilk on dört gün hastaların sıvıyla beslendiğini, sekizinci hafta da ise normal gıdalara geçildiğini belirtti.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet