Önce Sağlık - 14 Mart 2018

Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programında Türkiye’nin önde gelen uzmanları canlı yayında Önce Sağlık’ta bilgiler veriyor, soruları yanıtlıyor.

Önce Sağlık programına bu bölüm, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Nikola Azar konuk oldu. Programda, diz ağrıları, kalça - diz protezleri, diz ve kalça kireçlenmelerinin tedavisi konuşuldu.

Yrd. Doç. Dr. Nikola Azar diz ve kalça kireçlenmeleri ile ilgili izleyicilerden gelen, “Diz neden ağrır? Diz ve kalça ağrıları nasıl geçer? Kol ve dirseklerdeki ağrıların sebebi nedir? Kalça ve diz protezi uygulanan bir hastanın beklentisi ne olmalı? Protez ameliyatı nasıl yapılır? Protez ameliyatlarından sonra ne zaman normal hareketlerine başlarlar?” sorularını cevapladı.

Yrd. Doç. Dr. Nikola Azar, birden çok eklemde ağrı varsa, öncelikle romatizma ve bazı bağ dokusu hastalıklarını da düşünmek gerektiğini, dirsekte, kolda ağrı var diyerek bir tanıya ulaşmanın mümkün olmadığını, muhakkak araştırılması gerektiğini söyledi.

Kalça ekleminde kireçlenme varsa bele veya dize doğru ağrılar olabileceğini söyleyen Azar, dizlerdeki kireçlenmelerde soğuk uygulamanın ağrıyı azaltacağını belirtti.

Nikola Azar, protez ameliyatındaki amacın ağrıyı kesmek, normal yaşantıyı fizyolojik sınırlara çekmek ve işlevselliği kazanmak olduğunu söyleyerek izleyiciyi bilgilendirdi.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet