Önce Sağlık - 14 Şubat 2018

Emel Aktan konusunda deneyimli doktor ve uzmanlara, tıp dünyasındaki son gelişmeleri soruyor, bilgileri Önce Sağlık’ta paylaşıyor. Ruh ve beden sağlığınıza olduğu kadar, estetik sorunlara da önem veren Türkiye’nin önde gelen uzmanları canlı yayında Önce Sağlık’ta bilgiler veriyor, soruları yanıtlıyor.

Önce Sağlık programına bu bölüm, Diş Hekimi Pertev Kökdemir, Diş Hekimi Erisa Olkun ve Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Esra Eryaman konuk oldu. Programda, diş estetiğinde son gelişmeler, diş eti çekilmesi, diş kayıpları, implant, diş eti kanaması ve burun ameliyatları konuşuldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Diş Hekimi Pertev Kökdemir ve Diş Hekimi Erisa Olkun, diş estetiği ile ilgili izleyicilerden gelen, “Şeker hastası olan kişiye implant yapılabilir mi? Dişlerin arasındaki boşluklar için ne yapılabilir? Diş etlerdeki morarma nasıl giderilir?” sorularını cevapladı.

Pertev Kökdemir, diş eksikliği arkada olduğu zaman ihmal edildiğini, arkadaki eksikliğin ön dişlerin bozulmasına sebep olduğunu, dişlerin arkadaki boşluğa doğru kayma eğiliminde olduğunu, arkadaki boşluktan dolayı ön dişlerin aralarında boşluklar oluşabileceğini belirtti. Kökdemir, diş eksikliğinin diş çekildikten en geç altı ay içerisinde telafi edilmesini, böylece kemik erimesinin engellenebileceğini söyledi.

Kökdemir, eğer şeker kontrol altındaysa şeker hastalarına da implant yapılabildiğini, kanama ihtimali olan her tür tedavide ise antibiyotik koruması altında implant yapılabileceğini aktardı.

Diş etlerindeki morarmayla ilgili Kökdemir, pigmentasyon şeklinde bir morarmaysa lazer yöntemiyle renklenmenin ortadan kaldırılabildiğini, morarmanın sebebi diş taşları veya diş iltihabı ise o zaman diş eti tedavisi yapıldığında yine morarmanın ortadan kalkacağını söyledi. Ayrıca Kökdemir, tel tedavisi yerine şeffaf plakların olduğunu ve her yaşta uygulanabileceğini belirterek izleyicileri bilgilendirdi.

Erisa Olkun ise beyaz estetik dolguyla boşlukları doldurmanın tek seansta yapılabildiğini söyledi.

Programın diğer konuğu Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Esra Eryaman ise burun ameliyatı hakkında bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı.

Dr. Esra Eryaman, burun estetiğinin her yaş grubu için uygun olduğunu, bir sakınca olmadığını belirtti. Horlamaya değinen Eryaman, önce nefes problemine bakılması gerektiğini, nefes almayı engel bir durum varsa onun tedavi edilmesi gerektiğini aktardı.

Esra Eryaman, ameliyat edilecek burun büyük ve etli olsa bile burun ucunda düşmenin söz konusu olmadığını ve sıkıntı olmayacağını söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları yanıtladı.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet