Önce Sağlık - 15 Şubat 2018

Emel Aktan konusunda deneyimli doktor ve uzmanlara, tıp dünyasındaki son gelişmeleri soruyor, bilgileri Önce Sağlık’ta paylaşıyor. Ruh ve beden sağlığınıza olduğu kadar, estetik sorunlarınıza da önem veren Türkiye’nin önde gelen uzmanları canlı yayında Önce Sağlık’ta bilgiler veriyor, sorularınızı yanıtlıyor.

Önce Sağlık programına bu bölüm, Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Candan Hundemir konuk oldu. Programda, boyun fıtıkları ve bel kayması tedavisi konuları konuşuldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Op. Dr. Candan Hundemir bel ve boyun fıtıkları ile ilgili izleyicilerden gelen, “Boyun fıtığı nasıl anlaşılır? Boyun fıtığı sebepleri nelerdir? Platin kaç yaşından sonra takılır? Ameliyatta vida konulduğu zaman vücut bunu kabul eder mi? Vücut enfeksiyon kapar mı?” sorularını cevapladı.

Op. Dr. Candan Hundemir vidaların vücuda uyum sağladığını, titanyum olduğu için manyetik alandan etkilenmediğini, güvenlik kontrol noktalarında ses çıkartan bir materyal olmadığını böylece günlük hayatı olumsuz etkilemediğini aktardı.

Candan Hundemir, ameliyattan iki ay sonra kişinin günlük hayatına dönebileceğini, sık sık bel bölgesini güçlendiren egzersizler yapılmasını ve kiloya dikkat edilmesini tavsiye etti. Ayrıca Hundemir, her fıtığın ameliyat gerektirmediğini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet