Önce Sağlık - 7 Şubat 2018

Emel Aktan konusunda deneyimli doktor ve uzmanlara, tıp dünyasındaki son gelişmeleri soruyor, bilgileri Önce Sağlık’ta paylaşıyor. Ruh ve beden sağlığına olduğu kadar, estetik sorunlara da önem veren Türkiye’nin önde gelen uzmanları canlı yayında Önce Sağlık’ta bilgiler veriyor, soruları yanıtlıyor.

Önce Sağlık programına bu bölüm, Üroloji Uzmanı Op. Dr. Halil İbrahim Bozkurt, Ağız ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer konuk oldu. Programda, prostat hastalıkları tedavisi, prostat kanseri, prostat tedavisinde plazma kinetik yöntemi, diş eti çekilmesi, diş kayıpları, implant ve yapay çene kemiği konuları konuşuldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Op. Dr. Halil İbrahim Bozkurt, prostat ile ilgili izleyicilerden gelen, “Prostatın belirtileri nelerdir? Prostat kasıkta ağrı yapar mı? Kimler rahatlıkla plazma kinetik yaptırabilir?” sorularını cevapladı.

Op. Dr. Halil İbrahim Bozkurt, prostatın belirtilerinin, idrara çıkarken yanma ve gece sık sık idrara çıkma gibi durumlar olduğunu söyledi.

İbrahim Bozkurt, prostat kanserinin erkeklerde en sık görülen tümör olduğunu, erken teşhis edildiğinde yüzde yüz tedavisinin olduğunu, kırk yaşını geçmiş her erkeğin yılda bir kere prostat kontrolü yaptırmasının önemli olduğunu söyledi.

Plazma kinetik yönteminde yaş sınırının olmadığını belirten Bozkurt, şeker hastalarına operasyon öncesi kontrol yapıldığını, ayrıca kalp rahatsızlığı olan birinin de rahatça plazma kinetik yöntemini kullanabileceğini belirtti.

Programın diğer konuğu Ağız ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer ise diş eti çekilmesi, diş kayıpları, implant ve yapay çene kemiği hakkında bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı.

Dr. Nihat Tanfer, kemik erimesinin birdenbire gerçekleşen bir olay olmadığını, önceden dişleri olan birinin mutlaka diş eti problemi olduğunu, bu dişlerin sallanmaya başladığını ardından çekildiğini söyledi. Diş çekiminden sonra protez yapıldığını söyleyen Tanfer, kullanılan protezin vermiş olduğu basınç ile kemiğin zaman içerisinde küçüldüğünü belirtti. Kemik erimesi olduğu için protezlerin ağızda bir süre sonra oynamaya başladığını ve hastanın protezi kullanamadığını söyledi.

Nihat Tanfer, diş etlerinde problem olduğunda, çene kemiğinde erime başladığında implant tedavisinin kemik erimesini durduğunu belirtti. Ayrıca Tanfer, dişte şekil bozukluğu varsa mevcut dişleri muhafaza edip üzerine bir uygulama yapıldığını söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet