Önce Sağlık - 1 Şubat 2018

Emel Aktan konusunda deneyimli doktor ve uzmanlara, tıp dünyasındaki son gelişmeleri soruyor, bilgileri Önce Sağlık’ta paylaşıyor. Ruh ve beden sağlığına olduğu kadar, estetik sorunlara da önem veren Türkiye’nin önde gelen uzmanları canlı yayında Önce Sağlık’ta bilgiler veriyor, soruları yanıtlıyor.

Önce Sağlık programına bu bölüm, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kadir Uskuay konuk oldu. Programda, ameliyatsız hemoroid tedavisi, hemoroid tedavisindeki son gelişmeler, kalın bağırsak kanseri ve nedenleri konuları konuşuldu.

Op. Dr. Kadir Uskuay, hemoroid ile ilgili izleyicilerden gelen, “Hemoroid nedir? Hemoroid tedavileri nelerdir? Hemoroid tedavisi nasıl yapılır? Hemoroid belirtileri nelerdir? Fissür nedir ve tedavi yöntemleri nelerdir?” sorularını cevapladı.

Op. Dr. Kadir Uskuay, hemoroid tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı. Kadir Uskuay, kalın bağırsak kanserinin başlamadan önce et çıkıntısı şeklinde kendini belli eden bir kanser olduğunu belirtti. Bu yüzden kanser olmadan önce, önlenebilen tek kanser olduğunu, kanser riski taşıyanların mutlaka doktora gitmeleri gerektiğini ve kalın bağırsak muayenesi yaptırıldığında kanser riskininin azaldığını söyledi.

Hemoroidin sebeplerinden birinin ailesel yatkınlık olduğunu belirten Uskuay, onun haricinde ailesel yatkınlık olsun veya olmasın kabızlık ve ishalin de hemoroid için çok zararlı olduğunu belirtti. Ayrıca Uskuay, az su içmenin ve kahvaltı etmemenin hemoroidin en büyük sebeplerinden biri olduğunu söyledi.

Dr. Kadir Uskuay, hemoroidden sonra en sık görülen hastalığın fissür yani yırtık olduğunu ve eğer tedavi edilmeze kabızlığın düzelmeyeceğini belirtti. Ayrıca Uskuay, hastaneye yatmadan ve anestezi uygulamadan hemoroid tedavisinin yapılabildiğini, erken tedavi edildiğinde ise kalıcı hasar olmadığını söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet