Önce Sağlık - 29 Ocak 2018

Emel Aktan konusunda deneyimli doktor ve uzmanlara, tıp dünyasındaki son gelişmeleri soruyor, bilgileri Önce Sağlık’ta sizlerle paylaşıyor. Ruh ve beden sağlığınıza olduğu kadar, estetik sorunlara da önem veren Türkiye’nin önde gelen uzmanları canlı yayında Önce Sağlık’ta bilgiler veriyor, soruları yanıtlıyor.

Önce Sağlık programına bu bölüm, Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir ve Plastik Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Oskui konuk oldu. Programda, tüp bebekte ileri tedavi yöntemleri, erkek kısırlığı, tüp bebek tedavisi ve tepeden tırnağa estetik konuları konuşuldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Op. Dr. Seval Taşdemir tüp bebek tedavisi ile ilgili izleyicilerden gelen, “Tüp bebek tedavisinde başarı nasıl elde edilir? Tüp bebek tedavisinde döllenme olmamasının sebebi nedir?” sorularını cevapladı.

Tüp bebek tedavisinde başarının elde edilebilmesi için mutlaka dondurma programlarının uygulandığı merkezler olması gerektiğini söyleyen Taşdemir, yumurtaları zayıf olan hastalarda yüksek dozda ilaç verilse bile sayılı yumurta elde edildiğini söyledi. Seval Taşdemir, yumurtalar biriktirildikten sonra genetik incelemeye alındığını belirtti. Ayrıca, hastaların tedaviye alınmadan önce gerek kadınlarda gerek erkeklerde D vitamini, B 12 eksikliği ve kilo problemi gibi unsurların dikkat edildiğini söyledi.

Programda izleyiciden gelen, “Tüp bebek tedavisinde döllenme olmamasının sebebi nedir?” sorusuna Seval Taşdemir, özellikle genç hastaların bu konuda fazla karamsar olmamalarını, dönemsel olarak üreme hücrelerinde değişimler olabileceğini, vitamin desteklerinin verilmesini ve daha sonra tedavi uygulanması gerektiğini söyledi. Ayrıca, hasta menopoza girmediği sürece yumurtası hormon kontrolleri tedavi programına uygun sınırlardaysa destekleyici tedaviler verilip tüp bebek tedavi şansının ileri tekniklerle uygulanmasını önerdi.

Programın diğer konuğu Plastik Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Oskui ise tepeden tırnağa estetik hakkında bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı.

Op. Dr. İbrahim Oskui, lipomatik ile ilgili olarak, yağ alma aletleri içerisinde en yenisi olduğunu söyledi. Dokuya daha az zarar verdiğini, iyileşmesinin kısa sürede olduğunu ve sarkma olmadığını belirtti.

İbrahim Oskui, mide ve bağırsakların olduğu yerdeki yağların alınmadığını, deri altındaki yağların estetik yöntemlerle alınabildiğini belirtti.

Yüzdeki kırışıklıklara da değinen Oskui, vücudun başka yerindeki yağları alıp herhangi bir kesik olmadan yüze kullanıldığını ve ömür boyu kalıcı olduğunu söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları yanıtladı.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet