Önce Sağlık - 18 Ocak 2018

Emel Aktan konusunda deneyimli doktor ve uzmanlara, tıp dünyasındaki son gelişmeleri soruyor, bilgileri Önce Sağlık’ta sizlerle paylaşıyor. Ruh ve beden sağlığınıza olduğu kadar, estetik sorunlarınıza da önem veren Türkiye’nin önde gelen uzmanları canlı yayında Önce Sağlık’ta bilgiler veriyor, sorularınızı yanıtlıyor.

Önce Sağlık programına bu bölüm, Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Candan Hundemir, Ağız ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer konuk oldu. Programda, bel, boyun fıtıkları ve tedavisi, bel kayması ve tedavisi, diş eti çekilmesi, diş kayıpları, implant, diş gıcırdatma tedavisi, gebelikte ağız ve diş sağlığı konuları konuşuldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Op. Dr. Candan Hundemir bel ve boyun fıtıkları ile ilgili izleyicilerden gelen, “Ameliyattan sonra vidalar yatarken batar mı? Kamburluğun düzelmesi mümkün müdür?” sorularını cevapladı.

Op. Dr. Candan Hundemir, vidaların derinde olduğu için batmayacağını, elle hissedilecek bir yerde olmadığını, zayıf hastalarda bile hissedilmediğini söyledi. Ayrıca Hundemir, ameliyatta vidaların omuriliğe konmadığını, vidaların omur kemiğinin içerisine konulduğunu söyleyerek izleyicileri bilgilendirdi.

Candan Hundemir, ameliyattan iki ay sonra hastanın rahatlıkla eğilip kalkabildiğini, rahat yürüyebildiğini ve rahatlıkla ev işi yapabildiğini söyledi. Hundemir, bel ağrısı olmaksızın sadece kalçadan bacağa inen ağrının da bel fıtığının önemli bir göstergesi olduğunu söyleyerek izleyicileri bilgilendirdi.

Programın diğer konuğu Ağız ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer ise diş gıcırdatma, diş kayıpları ve implant hakkında bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı.

Dr. Nihat Tanfer, diş gıcırdatmasıyla ilgili olarak “Gıcırdatmaya sebebiyet veren şeyleri ortadan kaldırmak lazım. Yirmi yaş dişleri olabilir, gizli kalmış dişler olabilir, strese bağlı olabilir, kötü yapılmış dolgular olabilir. Alt çeneyle üst çeneyi birbirine bağlayan üç farklı kas grubu var. Bunların hangisi gıcırdatmaya daha çok sebebiyet veriyorsa botoks yaparak, hastanın daha sağlıklı bir şekilde hayatına devam etmesini sağlıyoruz. Bu kesin bir çözüm değil. Bir süre sonra tekrar bu olaylar yaşanabiliyor.” sözleriyle izleyicilerin akıllarına takılan soruları yanıtladı.

Ayrıca Nihat Tanfer, hamilelikte her türlü diş tedavisi, muayenesi, anestezisi ve uygulamasının yapılabildiğini ve bunun hiçbir zaman bebeğe zarar vermediğini söyledi. Tanfer, hastada sürekli bir düşük riski varsa kadın doğum uzmanıyla görüşülmesinin faydalı olacağını belirtti.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet