Cuma Sohbetleri - 25 Ekim 2019

İslamiyet’i gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak ve ahiret hayatını güzelleştirmek için bilinmesi gereken dini bilgiler Cuma Sohbetleri’yle izleyiciye aktarılmaya devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının sevilen ismi Muhsin Bay’ın sunumu ve emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın anlatımlarıyla ekrana yansıyan Cuma Sohbetleri her hafta Cuma namazından önce bilgilendiriyor. Programa bu bölüm, Eyüp Otakçılar İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri konuk oldu.

Necmettin Nursaçan, “Oturarak namaz kılmak caiz midir? Borcu olan kişi kurban kesebilir mi? Bilerek oruç bozmak günah mıdır? Küs kalmanın günahı nedir?” sorularını yanıtladı.

“Oturarak namaz kılmak caiz midir?” sorusuna Necmettin Nursaçan, rüku, secde, kıyam, kıraat olmadan namazın olmayacağını, kişinin bir mazereti varsa o zaman namazın oturarak kılınabileceğini belirtti.

“Borcu olan kişi kurban kesebilir mi?” sorusuna ise Nursaçan, kişinin borcu varken kurban kesmesinin zorunlu olmadığını fakat keserse de sevap kazanılacağını söyledi.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla Cuma Sohbetleri her Cuma 09:30’da Kanal 7’de.

 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet