Cuma Sohbetleri - 19 Nisan 2019

İslamiyet’i gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak ve ahiret hayatını güzelleştirmek için bilinmesi gerekenler Cuma Sohbetleri’nde izleyiciye aktarılmaya devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının sevilen ismi Muhsin Bay’ın sunumu ve emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın anlatımlarıyla ekrana yansıyan Cuma Sohbetleri her hafta Cuma namazından önce bilgilendiriyor. Programa bu bölüm, Zekai Dede İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri konuk oldu.

Necmettin Nursaçan, “Hangi dualar daha çabuk kabul olur? Beddua etmenin günahı nedir? Berat’ın anlamı nedir? Kabir azabı var mı? Her gün kabir ziyaretinin sakıncası var mı?” sorularını cevapladı.

“Hangi dualar daha çabuk kabul olur?” sorusuna Necmettin Nursaçan, en çabuk kabul olan duanın müminin mümine ettiği dua olduğunu, beddua edilmemesi gerektiğini söyledi.

“Berat’ın anlamı nedir?” sorusuna ise Nursaçan, yılda beş tane kandil olduğunu, Mevlid Kandili’nin Hz. Muhammed’in dünyaya gelişi, Regaib Kandili’nin Recep ayının ilk perşembeyi cumaya bağlayan gece, Miraç Kandili’nin Hz. Muhammed’in Miraca yükselmesi, Berat Kandili’nin ise günahlardan arınma olduğunu açıkladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla Cuma Sohbetleri her Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7'de.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet