Cuma Sohbetleri - 23 Kasım 2018

İslamiyet’i gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak ve ahiret hayatını güzelleştirmek için bilinmesi gerekenleri Cuma Sohbetleri’nde izleyiciye aktarılmaya devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının sevilen ismi Muhsin Bay’ın sunumu ve emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın anlatımlarıyla ekrana yansıyan Cuma Sohbetleri her hafta Cuma namazından önce bilgilendiriyor. Programa bu bölüm, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri konuk oldu.

Necmettin Nursaçan, “Büyü diye bir şey var mıdır? Muska yaptırmak günah mıdır? Kaza namazları nasıl hesaplanır?” sorularını yanıtladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Büyü diye bir şey var mıdır?” sorusuna Necmettin Nursaçan, büyü diye bir şeyin olduğunu fakat yapılmasının haram olduğunu, uzak durulması gerektiğini açıkladı.

Başka bir izleyiciden gelen, “Kaza namazları nasıl hesaplanır?” sorusuna ise Nursaçan, sabah namazının normalde dört rekat olduğunu fakat iki rekat kaza kılınacağını, öğlenin on rekat olup dört rekat kaza kılınacağını, ikindinin sekiz rekat olup dört kılınacağını, akşamın beş rekat olup üç kılınacağını, yatsının dört rekat farzını ve üç rekat vitir namazının kaza edilmesini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla Cuma Sohbetleri her Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7'de.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet