Cuma Sohbetleri - 30 Kasım 2018

İslamiyet’i gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak ve ahiret hayatını güzelleştirmek için bilinmesi gerekenleri Cuma Sohbetleri’nde izleyiciye aktarılmaya devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının sevilen ismi Muhsin Bay’ın sunumu ve emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın anlatımlarıyla ekrana yansıyan Cuma Sohbetleri her hafta Cuma namazından önce bilgilendiriyor. Programa bu bölüm, Küçükköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri konuk oldu.

Necmettin Nursaçan, “Faiz haram mıdır? Nişanlanırken dini nikah kıymak doğru mudur? Kötü rüya anlatılır mı? Mezheplerdeki farklılıklar dini etkiler mi? Gıybet etmenin günahı nedir?” sorularını yanıtladı.

“Nişanlanırken dini nikah kıymak doğru mudur?” sorusuna Necmettin Nursaçan, nişanın nikaha hazırlık olduğunu, nişanın ardından dini nikah kıymanın doğru olmadığını, resmi nikahla beraber dini nikahın kıyılmasının daha doğru olduğunu söyledi.

“Kötü rüya anlatılır mı?” sorusuna ise Nursaçan, kötü rüyanın etkisine girmemek gerektiğini, kimseye anlatılmamasını, sol tarafa üç kere tükürülmesi gerektiğini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla Cuma Sohbetleri her Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7'de.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet