Cuma Sohbetleri - 9 Kasım 2018

İslamiyet’i gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak ve ahiret hayatını güzelleştirmek için bilinmesi gerekenleri Cuma Sohbetleri’nde izleyiciye aktarılmaya devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının sevilen ismi Muhsin Bay’ın sunumu ve emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın anlatımlarıyla ekrana yansıyan Cuma Sohbetleri her hafta Cuma namazından önce bilgilendiriyor. Programa bu bölüm, Otakçılar İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri konuk oldu.

Necmettin Nursaçan, “Büyü var mıdır? Büyüden korunmak için ne yapmak gerekir? Gusül abdesti nasıl alınır? Dövme ile abdest geçer mi? Dövme yaptırmak haram mıdır?” sorularını yanıtladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Büyüden korunmak için ne yapmak gerekir?” sorusuna Necmettin Nursaçan, muskadan medet ummanın doğru olmadığını, Allah’tan yardım beklenmesini, Allah’a sığınılmasını belirtti.

Başka bir izleyiciden gelen, “Dövme ile abdest geçer mi?” sorusuna ise Nursaçan, iki çeşit dövme olduğunu, derinin üzerine yapıştırılanın suyu geçirmediğini, abdestin olmayacağını, derinin içerisine yapılanın abdeste zararı olmadığını fakat Hz. Muhammed’in “Dövme yapana yaptırana rahmetinden uzak etsin” dediğini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla Cuma Sohbetleri her Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7'de.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet