Cuma Sohbetleri - 2 Kasım 2018

İslamiyet’i gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak ve ahiret hayatını güzelleştirmek için bilinmesi gereken dini Cuma Sohbetleri’yle izleyiciye aktarılmaya devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının sevilen ismi Muhsin Bay’ın sunumu ve emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın anlatımlarıyla ekrana yansıyan Cuma Sohbetleri her hafta Cuma namazından önce bilgilendiriyor. Programa bu bölüm, Kaptanpaşa İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri konuk oldu.

Necmettin Nursaçan, “Vesvese nedir? Ramazan ayında oruç bozunca ne yapmak gerekir?” sorularını yanıtladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Vesvese nedir?” sorusuna Necmettin Nursaçan, bunun bir hastalık olduğunu, abdest alırken veya namaz kılarken vesvesenin tek ilacının aldırış etmemek olduğunu aktardı.

Başka bir izleyiciden gelen, “Ramazan ayında oruç bozunca ne yapmak gerekir?” sorusuna ise Nursaçan, kefaret yani altmış bir gün oruç tutmak gerektiğini, niyet etmeyip bozunca gününe gün kaza edilmesi gerektiğini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla Cuma Sohbetleri her Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7'de.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet