Dünyanın Tadı - Sinop - 27 Ekim 2018

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı farklı kültürler ve lezzetlerle evlere konuk oluyor. İlginç yemek alışkanlıklarının ekrana taşındığı Dünyanın Tadı bu bölüm yeşilin maviyle buluştuğu Sinop mutfağındaki serüvenine devam etti.

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemekleri ve sofra kültürlerini izleyicilerle buluşturuyor. Yasin Esirgenç bu bölüm Karadeniz’in mavi ve yeşil tabiatını bünyesinde barındıran Sinop’un eşsiz lezzetlerini keşfe çıktı. Dünyanın Tadı ekibi Sinop’ta ilk olarak para çorbası yapımına eşlik etti. Bir çeşit erişteyle hazırlanan yemeği tadan Esirgenç, köylü kadınlarla birlikte keyifli bir sohbete imza attı. Dünyanın Tadı ekibi daha sonra paklalı kabak ve mısır aşı yapımını öğrendi.

Bunca yemeğin üzerine tatlı yemek isteyen Yasin Esirgenç, yufkanın içerisine şeker ve ceviz eklenerek hazırlanan nokulu tadınca kendinden geçti.

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…
YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet