Dünyanın Tadı - Sinop-2 | 20 Ekim 2018

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı farklı kültürler ve lezzetlerle evlere konuk oluyor. İlginç yemek alışkanlıklarının ekrana taşındığı Dünyanın Tadı bu hafta Türkiye’nin en kuzeyinde yer alan Sinop’tan leziz görüntülerle izleyici karşısına çıkacak.

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemekleri ve sofra kültürlerini izleyicilerle buluşturuyor. Yasin Esirgenç bu hafta Karadeniz’in mavi ve yeşil tabiatını bünyesinde barındıran Sinop’un eşsiz lezzetlerini keşfe çıkacak. Dünyanın Tadı ekibi Sinop’ta ilk olarak Erfelek Topluca Şelaleleri manzarası eşliğinde turşu kavurması yaptı. Evde kurulmuş turşuların bol yağda kavrulmasıyla ortaya çıkan bu lezzeti deneyen Yasin Esirgenç mest oldu. Yasin Esirgenç daha sonra mısır çorbasının yapımını öğrenmek için Handan Hanım’ın evine misafir oldu. Karadeniz mutfağının olmazsa olmazlarından mısırın çorba hali Yasin Esirgenç’i çok şaşırttı.  

Sinop’ta Bektaşağa Göleti’nin kenarında benzersiz bir manzarayla karşılaşan Dünyanın Tadı ekibi Çerkezlere özgü olan haluj yemeğinin püf noktalarını öğrendi. Cevizle pişirilen bu eşsiz mantıyı tadan Yasin Esirgenç’in Yakupcan’la girdiği haluj yeme yarışı keyifli anlara sahne oldu. 

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet