Dünyanın Tadı - Romanya - Ürdün-2 | 21 Temmuz 2018

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemekleri, sofra adaplarını ve sokak lezzetlerini izleyiciyle buluşturuyor. Yasin Esirgenç bu hafta iki farklı kültür olan Ürdün ve Romanya mutfaklarını keşfe çıktı.

Yasin Esirgenç ilk olarak Ürdün’de içerisinde közlenmiş patlıcan, domates, soğan, sarımsak, yeşil biber, nane, limon ve nar ekşisi olan babaganuş yapımını aktardı. Malzemeler doğrandıktan sonra derin bir kabın içerisine koyup karıştırılmasını söyleyen Esirgenç, en son ise üzerine servis yaparken zeytinyağı da ilave edilmesi gerektiğini ustasından öğrendi. Ardından Esirgenç içerisinde kuzu eti, karabiber, maydanoz ve tuz olan Ürdün kebabı yapımını izleyicilere aktardı.

Daha sonra Yasin Esirgenç içerisinde tavuk, pirinç, soğan, karnabahar, patates, patlıcan, havuç, zerdeçal, kakule, tarçın, karabiber, kimyon ve tuz olan maklube yapımına eşlik etti. Tavukları baharatlarla haşladıktan sonra süzüp başka bir tencereye koyulması gerektiğini söyleyen Esirgenç, üzerine kızartılmış sebzeleri, pirinçleri ve tavuk suyunu koyup yirmi beş dakika pişirilmesi gerektiğini aktardı.

Dünyanın Tadı ekibi Ürdün’den sonra soluğu Romanya’da aldı. Yasin Esirgenç, içerisinde kuru erik, tereyağı, un, şeker, yumurta ve erik marmelatı olan erik keki yapımını ekrana getirdi. Yumurta, tereyağı ve şekeri çırpıp daha sonra içerisine un, kuru erik ve erik marmelatı konmasını ustasından öğrenen Esirgenç, ardından karışımı kaseye koyup fırında on dakika pişirilmesini söyledi.

Dünyanın Tadı ekibi ardından Romanya’nın Braşov şehrine gelip Bran Kalesi yani diğer adıyla Drakula kalesinin altında ufak bir gölün yanında yemekleri tatmaya devam etti. Esirgenç, içerisinde dana eti, pirinç, havuç, kereviz, biberiye, sarımsak, kabak, kekik, soğan, beyaz havuç, dolmalık biber, kırmızı biber, karabiber, tuz ve sıvı yağ olan sebzeli ve etli pilav tarifini de aktardı. Birbirinden farklı lezzetleri tadan Esirgenç yemeklerin tadına hayran kaldı.

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet