Dünyanın Tadı - Güney Kore-3 - 7 Temmuz 2018

Kanal 7’de Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, Güney Kore’nin yöresel lezzetlerini keşfetmeye devam ediyor.

Yasin Esirgenç içerisinde hardal, lahana, kırmızı biber, zencefil, soğan, sarımsak, yeşil soğan, turp, pirinç, tuz ve balık turşusu olan Güney Kore’nin milli lezzeti, milli yemeği, olmazsa olmazı kimçinin yapımını izleyiciye aktardı.

Esirgenç, malzemelerin hepsini bir kaba koyup ezdikten sonra hazırlanan sosun kaplara konulup lahana ve hardal yapraklarının arasına sürüp hazır hale geldikten sonra bir hafta buzdolabında bekletip yenilmesi gerektiğini izleyicilerle paylaştı. Bunun yanı sıra Esirgenç, içerisinde kimçi, un, ton balığı, yumurta sarısı, susam yağı ve şeker olan kimçi çan yani kimçi krebi tarifini de izleyiciye aktardı.

Programda Esirgenç, Güney Kore’nin Busan şehrindeki çeşitli deniz ürünlerinin bulunduğu pazardan ilginç ve renkli görüntüleri aktardı. Korelilerin bu ürünleri canlı olarak yediklerini söyleyen Esirgenç, canlı ahtapot yiyenleri ekrana getirdi.

Dünyanın Tadı ekibi ayrıca Kore’deki sokak lezzetlerini de görüntüleyerek mantı, yosun sarması, tavuk ayağı gibi ilginç tatları ekrana taşıdı.

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet