Dünyanın Tadı - Güney Kore-2 - 30 Haziran 2018

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı farklı kültürler ve lezzetlerle evlere konuk oluyor. İlginç yemek alışkanlıklarının ekrana taşındığı Dünyanın Tadı bu bölüm birbirinden farklı lezzetleriyle dikkatleri cezbeden Güney Kore mutfağını keşfe çıktı.

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemekleri, sofra adaplarını ve sokak lezzetlerini izleyiciyle buluşturuyor. Yasin Esirgenç bu bölüm alışılmışın dışında kalan lezzetleriyle merak uyandıran Güney Kore mutfağının inceliklerini ekrana taşıdı. Yasin Esirgenç Güney Kore’de ilk olarak çeşitli sebzeler, yumurta, bitki kökleri ve dana etiyle hazırlanan bibimbap yemeğinin yapımını öğrendi. Eşi Özlem Tunca’yı da çağırarak yemeğin tadına bakan Esirgenç, yumurtanın çiğ olmasına şaşırsa da yemeği beğendi. Kore’nin sokak lezzetlerini merak eden Dünyanın Tadı ekibi soluğu sokakta aldı. Sokak satıcılarının sattığı fasulyeden yapılan tatlıyı görünce şaşıran Yasin Esirgenç satıcının tezgahını sırtlanarak satış yapmaya çalıştı.  

Güney Kore mutfağının olmazsa olmazlarından noodleı yerinde tatmak isteyen Dünyanın Tadı ekibi Koreli ustayla birlikte tezgahın başına geçti. Tüm dünyada oldukça sevilen bu yemeğin tarihini öğrenen Yasin Esirgenç, patates nişastasından yapılan noodleın tadına izleyicileri için baktı.

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…
YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet