Dünyanın Tadı - Güney Kore - 23 Haziran 2018

Ekranların en tatlı programı Dünyanın Tadı bu hafta sıra dışı lezzetlerin yer aldığı Güney Kore bölümüyle izleyici karşısına çıkıyor. Basit malzemelerle hazırlanan sağlıklı ama bir o kadar da ilginç lezzetleri bünyesinde barındıran Güney Kore mutfağından seçkin örnekler bu hafta Yasin Esirgenç’in hazırlayıp Sunduğu Dünyanın Tadı programında ekrana geliyor.

Güney Kore nüfusunun yüzde 25’ini oluşturan Budistler için hizmet veren restoranlarda et kullanılmıyor. Bu sebeple bu restoranlarda, soğan, sarımsak, hayvansal yağlar ve un kullanılmadan sadece sebzelerden oluşan yemekler bulunmakta. Bu restoranlarda bulabileceğiniz lezzetlerden biri mantar çorbası. İçerisinde mantar çeşitleri, kabak, yeşil ve kırmızı biber, sebze suyu ve soya fasulyesi salçası bulunan mantar çorbası Güney Kore’ye has lezzetlerden biri olma özelliği taşıyor. Güney Kore’nin kendine has lezzetlerinden bir diğeri de İpek Böceği… Suda haşlanarak ve içerisine acı biber katılarak hazırlanan İpek Böcekleri, Güney Koreliler tarafından bol proteinli oldukları düşünülerek sık sık tüketiliyor. Güney Kore deyince akla ilk gelen lezzetlerden birisi de tabii ki Yeşil Çay… Yasin Esirgenç, yeşil çay kullanılarak hazırlanan bir çok lezzete ev sahipliği yapan Jeju adasında, yeşil çaylı yaş pasta, demlenmiş yeşil çay ve yeşil çaylı dondurmanın tadına sizler için bakıyor . Güney Kore’ye ait lezzetlerden bir diğeri ise pirinç keki… İçine şeker katılarak haşlanan pirincin geleneksel yöntemlerle dövülüp sakız kıvamına getirilmesinin ardından fasulye tozu ile karıştırılarak hazırlanan ve dondurmayla servis edilen pirinç keki, yine bu ülkeye has lezzetlerden biri. Dünyanın Tadı programının bu bölümünde izleyebileceğiniz diğer yöresel lezzetler ise, uskumru, taze ve kuru soğan, karabuğday, zeytinyağı, zencefil suyu ve tuzla hazırlanan Balıklı Pilav ve ekmeğin üzerinde sadece yumurta kırılarak hazırlanan bir sokak lezzeti olan yumurtalı ekmek.

Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…
YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet