Dünyanın Tadı - Rize - 3 Şubat 2018

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı farklı kültürler ve lezzetlerle evlere konuk oluyor. İlginç yemek alışkanlıklarının ekrana taşındığı Dünyanın Tadı bu bölüm Karadeniz’in incisi Rize’den lezzetli görüntülerle ekrandaki yerini aldı.

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemekleri, sofra adaplarını ve sokak lezzetlerini ekrana getiriyor. Yasin Esirgenç bu bölüm bembeyaz örtüyle kaplanan Rize’den izleyici karşısına çıktı. Ayder Yaylası’na gitmek için yola çıkan Dünyanın Tadı ekibi Mucit Mustafa’nın icatlarını görünce bir mola verip bu icatları araştırdı. Mucit Mustafa’nın icatları karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Esirgenç, bu icatların hikayelerini mucidinden dinledi. Yasin Esirgenç Rize’de ilk olarak mısır helvası yapımına eşlik etti. Mısır ununun tereyağıyla buluşmasıyla ortaya çıkan koku karşısında mest olan Dünyanın Tadı ekibi tatlının pişmesini sabırsızlıkla bekledi. Ayder Yaylası’nda meşhur balık kavurmasını merak eden Dünyanın Tadı ekibi kemençe eşliğinde balık kavurdu.

Karadeniz türkülerinin gönüllere işlediği Dünyanın Tadı bu bölüm hem göze hem kulağa hitap etti.

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…
YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet