Dünyanın Tadı - Rize 2 | 10 Şubat 2018

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı farklı kültürler ve lezzetlerle evlere konuk oluyor. İlginç yemek alışkanlıklarının ekrana taşındığı Dünyanın Tadı bu hafta da Karadeniz’in incisi Rize’den lezzetli görüntülerle ekranlara gelmeye devam etti.

Rize mutfağının meşhur lezzetleri nelerdir? Rize'de ne, nerede yenir?

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, Rize mutfağının meşhur lezzetlerini keşfetti. Deneyimli ustalardan lezzetli tarifler aldı, püf noktalarını öğrendi.  Yasin Esirgenç Rize gezisine Ayder yaylası ile başladı. Muhlama, pekmezli ve ballı kabak tatlısı, mısır ekmeği, laz böreği,  karalahana sarması tariflerini deneyimli ustalardan yerinde öğrendi.  Ayder Yaylası'nın eşsiz manzarasında kemençe eşliğinde horon tepti. 

Muhlama nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir?

Karadenizin simgesi haline gelmiş olan ve kahvaltıların olmazsa olmazı muhlama nasıl yapılır? Yasin Esirgenç, yörenin kadınlarından püf noktaları ile muhlama yapılışını ekrana getirdi. İçerisinde yöreye özgü kolot peyniri, mısır unu, tereyağı ve su bulunan muhlama yapımı odun sobasının üzerinde tereyağının eritilmesi ile başladı. Tereyağının eritilmesinden sonra içerisine mısır unu eklendi. Ardından kıvamı arttırmak için içerisine su eklendi. Mısır ununun tereyağı ile kavrulmasının ardından yöresel peynir eklendi. Yapılışı ve püf noktaları ile muhlama tarifi öğrenmek isteyenler hepsi ve daha fazlası Dünya'nın Tadı programında.

Laz böreği nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir?

Dünyanın Tadı ekibinin diğer bir lezzet durağı Karadeniz'in meşhur Laz böreği oldu. Yörenin hamarat kadınlarından Laz böreğinin püf noktaları ve yapılışını öğrenen Esirgenç, Laz böreğinin sizler için tattı. İçerisinde süt, un, yumurta, şeker, tereyağı, karabiber, su ve tuz bulunan börek öncelikle hamurların ince ince açılması ile başlıyor. Ardından ince ince açılan hamurlar her katına tereyağı sürülerek üst üste diziliyor ve fırınlanıyor. Sıcak sıcak çıkan Laz böreği son olarak şerbetlenip sunuma hazır hale geliyor. Evlerinde Laz böreği yapmak isteyenler bu lezzetli tarifi Dünyanın Tadı programında bulacaksınız.

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…
YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet