Dünyanın Tadı - Nepal | 27 Ocak 2018

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı farklı kültürler ve lezzetlerle evlere konuk oluyor. İlginç yemek alışkanlıklarının ekrana taşındığı Dünyanın Tadı bu hafta dünyanın çatısı Nepal’den izleyici karşısına çıktı.

Nepalde ne yenir? Nepal'in meşhur lezzetleri nelerdir?

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemekleri, sofra adaplarını ve sokak lezzetlerini ekrana getirdi. Ne nerede yenir, Nepal meşhur lezzetleri nelerdir diyenler için lezzet haritası çizdi. Yasin Esirgenç bu hafta Himalaya Dağları’ın eteğinde Nepal’in tadını çıkardı. Dünyanın Tadı ekibi Nepal’de ilk olarak bayramlarda tüketilen seel tatlısının yapımını öğrendi. Şekerli hamurun yağda kızartılmasıyla elde edilen bu tatlının püf noktaları Dünyanın Tadı’nda yer aldı. 

Nepal'in momoyo yemeği nedir? Momoyo yemeğinin yapılışı nasıldır?

Yasin Esirgenç daha sonra Nepal’in milli yemeği momoyu yerinde tatmak için soluğu momo ustasının yanında aldı. Bir çeşit mantı olan momoyu hazırlarken sabırsızlanan Esirgenç, Yakupcan ile birlikte ustaya yardım etti. Bu lezzetli yemeğin tüm detayları Dünyanın Tadın'da.

Seel Tatlısı, Momoyu yemeği, Nepal'e özgü çay çeşitleri, Nepal sokak lezzetleri ve daha fazlası Dünyanın Tadı Nepal bölümünde.


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet