Dünyanın Tadı - Bosna Hersek/2 - 26 Ekim 2017

Dünya mutfaklarından farklı lezzetlerin ve yemek kültürlerinin ekrana taşındığı Dünyanın Tadı bu bölüm Bosna Hersek’teki serüvenine devam etti. Boşnak lezzetlerinin izleyicilere aktarılacağı programda Boşnak geleneklerine de yer verildi.

Dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemeklerin, sofra adaplarının ve sokak lezzetlerinin tanıtıldığı Dünyanın Tadı, lezzet meraklılarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Her hafta başka bir ülkenin mutfak kültürünü tanıtan Yasin Esirgenç bu bölüm Bosna Hersek’teki lezzet avına devam etti. Yasin Esirgenç ilk olarak Boşnak köftesi yapımını öğrendi. Tereyağı ve kaymakla servis edilen bu köftenin püf noktaları Dünyayı Geziyorum’da ekrana taşındı. Dünyayı Geziyorum ekibi daha sonra Boşnak bir ailenin evine konuk olup kokusuyla ve görüntüsüyle insanları mest eden Boşnak böreğinin inceliklerini izleyicileri için ekrana getirdi.

Bu kadar yemeğin üzerine tatlısız olmaz diyen Yasin Esirgenç cevizli erik dolması ve Boşnak baklavası ile hem gözlere hem midelere şölen yaşattı.

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet