Dünyanın Tadı - Bosna Hersek - 21 Ekim 2017

Dünya mutfaklarından farklı lezzetlerin ve yemek kültürlerinin ekrana taşındığı Dünyanın Tadı bu bölüm Bosna Hersek’te lezzet avına çıktı. Bosna Hersek’te birbirinden farklı yemeklerin yanı sıra tarihin izleri Dünyanın Tadı ile ekrana geldi.

Dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemeklerin, sofra adaplarının ve sokak lezzetlerinin tanıtıldığı Dünyanın Tadı, lezzet meraklılarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Her hafta başka bir ülkenin mutfak kültürünü tanıtan Yasin Esirgenç bu bölüm Bosna Hersek mutfağına girdi. Dünyanın Tadı ekibi Bosna Hersek’te ilk olarak bir ailenin evine konuk oldu. Yasin Esirgenç, özellikle bayramlarda sıkça tüketilen Boşnak güvecini evin hanımıyla birlikte yaptı. Bosna Hersek’in meşhur kuzu çevirmesini gören Dünyanın Tadı ekibi, eşsiz manzara eşliğinde kuzu çevirmenin tadına baktı. Yasin Esirgenç soluğu daha sonra yöresel yemekler yapan restoranda aldı. Esirgenç, burada Boşnak tiridi ve son zamanlarda ülkemizde de çok meşhur olan trileçe yapımınım inceliklerini izleyicileri için öğrendi.

Farklı lezzetler, eşsiz manzaralar ve tarihten izlerle dolu Bosna Hersek gezisi izleticilere keyifli dakikalar yaşattı.

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet