Ülke'nin Alın Teri - Urhan Köstüklü - 20 Ekim 2019

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğu yeni sezonda birbirinden güzel mesleklerin hikâyeleri ile Ülke TV’de…  Yeni sezonun ilk bölümünde Isparta’da yaşayan semerci ustası Urhan Köstüklü’nün mesleğine duyduğu sevgisi ekrana geldi.

Geçmişi eskiye dayanan ata mirası mesleklerin, usta çırak ilişkisinin öneminin vurgulandığı ‘Ülke’nin Alın Teri’ yeni sezonda kaldığı yerden devam edecek. Sezonun ilk bölümünde on bir yaşından beri semercilikle uğraşan Urhan Köstüklü’nün öyküsü izleyicilerle buluştu. Kendisi yokluktan okuyamayan Urhan Usta, kızlarının üçünü de semercilikten kazandığı gelirle okuttuğunu gururla paylaştı. Ustasından aldığı saygı ve disiplini mesleğinde örnek alan Urhan Usta, yeni semerci ustalarının yetişmemesine üzüldüğünden bahsetti.

Belgeselde ayrıca Urhan Usta, semerciliğin ilk olarak nerede başladığını ve rivayete göre eski bir semerci ustasının başına gelen, nasiple ilgili kıssadan hisseyi anlattı.

Geçmişi çok eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin de önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve daha fazlası Pazar Saat 15:15’te Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet