Ülke'nin Alın Teri - Orhan Efe - 4 Nisan 2019

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğunda bu hafta Erzincanlı cam ustası Orhan Efe’nin hikâyesi ekrana taşındı.

Unutulmaya yüz tutan ata mirası meslekler ve hikâyelerinin yer aldığı Ülke’nin Alın Teri’nde bu hafta çocukluğundan beri camda büyülü bir hava hisseden cam ustası Orhan Efe’nin hikâyesine yer verildi. Camı şekillendirirken o anda kaybolduğunu, cam ile arasında gönülden bir bağ oluştuğunu söyleyen Efe, ‘’Sanatı elimden geldiği kadar ucuza yapıyorum. İstiyorum ki insanlar sanatı ucuza alsınlar, pahalıya almasınlar’’ sözleri ile mesleğe bakış açısını izleyicilerle paylaştı.

İşini çok severek yapan Orhan Efe’nin, okul yıllarında başarılı olmayan bir öğrenciyken babasının yönlendirmesi ile cam işleme işine gitmesi ile başlayan cam yolculuğu ekrana geldi.

Geçmişi çok eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin de önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve daha fazlası her Perşembe 18:00’de Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR 2
  • İdris aygün 16.05.2020 06:16
    Rica ediyorum bu orhan ustanın adresini yazarmisiniz teşekkür ederim
  • Ecmel 15.05.2020 19:41
    Ustanın işyeri adresini rica ediyorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet