Dünyayı Geziyorum - İran-4 | 22 Eylül 2019

İran Horasan seyahat ve tatil yapmak isteyenler. İran'da nereler gezilir, İran'a nasıl gidilir, İran'da yaşam, vize hakkında bilinmesi gerekenler Özlem Tunca'nın sunumu ile Dünyayı Geziyorum'da. Yurt dışı tatili, seyahat, gezi ve daha bir çok şey bu program'da. 

#DünyayıGeziyorum #İran #ÖzlemTunca

***

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum dünyanın dört bir yanından ilginç görüntüleri izleyicisiyle buluşturuyor. Dünyayı Geziyorum bu hafta komşu ülke İran’daki son bölümüyle evlere konuk oluyor.

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam tarzlarını, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum yeni adreslerle ekranlardaki yerini alıyor. Özlem Tunca bu hafta İran Horasan’daki gezisini sürdürüyor. Programda ilk olarak Safeviler döneminde yapılan kenti gezen Özlem Tunca tarihe meydan okuyan yel değirmenlerini görünce hayranlığını gizleyemedi. Özlem Tunca daha sonra Gıyasiye Medresesi’ne gitti. Üzerindeki muhteşem işçilikle görenleri kendisine hayran bırakan medreseyi dolaşan Özlem Tunca medresenin atmosferinden çok etkilendi. Horasan’daki günlük yaşama göz atmak isteyen Özlem Tunca soluğu pazarda aldı. Tunca rengarenk baharat ve kuruyemişleri görünce İran mutfağına da değindi.

Dünyayı Geziyorum ekibinin bir sonraki durağı Selçuklu’nun Horasan’a bıraktığı en önemli eserlerden Belkıs Kalesi oldu. Tarihte büyük bir öneme sahip olan kaleyi gezen Özlem Tunca, geçmişi bugüne taşımayı başaran kaleden benzersiz görüntüler derledi.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…


YORUMLAR 1
  • kemal kılıç 17.10.2019 18:11
    mükemmel, emegi gecenlerin yüreklerine ve ayaklarına saglıkolsun
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet