Dünyayı Geziyorum Tunus-2 / 10 Aralık 2017

TARİHİN AKDENİZ’LE BULUŞTUĞU ÜLKE: TUNUS

Dünyada gezilmeye ve görülmeye değer ne varsa Dünyayı Geziyorum’da ekrana geliyor. Özlem Tunca bu hafta Tunus gezisine kaldığı yerden devam etti.

Dünyanın farklı köşelerinden farklı yaşam tarzlarını ekrana getiren Dünyayı Geziyorum bu hafta yazın sıcacık havasıyla kışın da ılıman iklimiyle dikkat çeken Tunus’un doğal zenginliklerini izleyiciyle buluştudu. Özlem Tunca ilk olarak tarihin Akdeniz’le yoğurulduğu Hammamet şehrinin sokaklarını arşınladı.  Roma döneminde kurulan Hamamet’in el değmemiş tarihi dokusu izleyenleri kendisine hayran bıraktı.  Buram buram nostalji kokan sokaklarda gezen Tunca, rengarenk dükkanları inceledi. Akdeniz’in maviliği eşliğinde turuna devam eden Dünyayı Geziyorum ekibi Tunus sahillerinden benzersiz görüntüleri ekrana taşıdı. Dünyayı Geziyorum’un bir sonraki durağı ise bir dönem Akdeniz’in en güçlü uygarlıklarından olan Kartaca Devleti’nden kalan antik kent oldu. Kartacalıların yaşamlarını sürdüğü antik kenti gezen Tunca, buranın tarihteki yerini Dünyayı Geziyorum’da anlattı.

Özlem Tunca daha sonra Tunus’un uçsuz bucaksız kanyonlarını keşfe çıktı. Kanyonun çevresinde yer alan antik köyleri dolaşan Tunca, tarihi evleri izleyicileri için görüntüledi.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet