Gönül işi - Gönül İşi - Mustafa Sandal | Nidayi Sevim | Ezgi Öztürk | Mehmet Ali Turğut | 11 Ocak 2022

‘Tek başına ordu’ denilen, etrafındaki insanlara faydalı olmak için karşılıksız çaba sarf eden insanların yaptıkları Ülke TV’de… Programda bu bölüm Araştırmacı-Yazar Nidayi Sevim, ‘Gülsün Yarınlar’ derneğinin kurucusu Ezgi Öztürk, Mardin’de yaşayan Muhtar Mehmet Ali Turğut ve ‘Sokak Çorbacıları’ derneğinin kurucu üyesi Mustafa Sandal’ın gönül işi ekrana geldi.

Eğitimci Yazar Ahmet Durkaya Ülke TV ekranlarında gönüllere dokunan insanları, izleyicilerle tanıştırıyor. Ahmet Durkaya bu bölüm ilk olarak İstanbul’da işe gidip gelirken gördüğü tarihi mezar taşlarından etkilenen, Arapça ve Osmanlı Türkçesi öğrenerek  bu konuda kitap yazan Nidayi Sevim’i ziyaret etti.

Nidayi Bey’le görüştükten sonra köy okullarında okuyan çocukların eksiklerini gidermek için sosyal medyada ‘Gülsün Yarınlar’ isimli derneği kuran Ezgi Öztürk ile konuşan Gönül İşi ekibi,  bu işe başlamasındaki etkenleri Öztürk’ten dinledi.

Ahmet Durkaya daha sonra evinde yaklaşık otuz kediye bakan, sokakta kalan hayvanları da unutmayıp onların temel ihtiyaçlarını karşılayan Muhtar Mehmet Ali Turğut ile görüştü ve muhtara otuz kediyle aynı evde yaşamanın neler hissettirdiğini sordu.

Programda son olarak ‘Sokak Çorbacıları’ isimli sosyal yardımlaşma derneğinin kurucu üyesi Mustafa Sandal ile konuşan Gönül İşi ekibi, Sandal’ın yakın arkadaşlarıyla başladıktan sonra yüzlerce kişiye ulaşan gönül işini Ülke TV ekranlarından izleyicilere aktardı.   

Dünyadaki tüm kötülüklere inat iyi şeyler olsun diye canla başla, karşılıksız çaba gösterenlerin hikâyesi Gönül İşi, Ahmet Durkaya’nın sunumuyla her Salı 18.00’de ÜLKE TV’de.


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet