Topraktan Sofraya - Osmaniye-4 | 15 Aralık 2021

Tohumdan hasada, tarladan tezgâha Türkiye tarımının gücü ‘Topraktan Sofraya’ ile Ülke TV ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor. Topraktan Sofraya bu hafta Türkiye’nin tarım açısından en verimli topraklarının bulunduğu Çukurova sınırları içinde yer alan Osmaniye ’den ekrana gelecek.
 
Topraktan Sofraya, sofralara gelen besinlerin yolculuğunu Ülke TV ekranlarına taşıyor. Zeynep Tor bu hafta yer fıstığının memleketi Osmaniye’den evlere konuk olacak. Topraktan Sofraya ekibi ilk olarak dede mesleği olan şalgam üreticiliğini sürdüren Fatih Ateşer’i ziyaret edecek ve şalgamın üretim sürecini izleyicilere aktaracak. Daha sonra büyük bir nar bahçesine giren Zeynep tor, karalar cinsi narın özelliklerini bahçe sahibi Cevdet Kara’dan dinleyecek.
   
Programda ayrıca Değirmenocağı Köyü’ne giden Topraktan Sofraya ekibi, gül yetiştiren kadın çiftçilerle bir araya gelecek ve İl Müdürlüğü’nün kurduğu Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi hakkında çiftçilerden bilgi alacak.
 
Daha iyi şartlarda üretim yapan üreticilerden, daha sağlıklı ürünler tüketen topluma giden yolu öğrenmeye, keşfetmeye ve anlamaya çalışan program Topraktan Sofraya, Zeynep Tor’un sunumuyla her Çarşamba 18:00’de Ülke TV’de.


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet