Topraktan Sofraya - İzmir-2 | 8 Aralık 2021

Tohumdan hasada, tarladan tezgâha Türkiye tarımının gücü ‘Topraktan Sofraya’ ile Ülke TV ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor. Topraktan Sofraya bu hafta bereketli topraklara ve inanılmaz bir tarım çeşitliliğine sahip olan İzmir’den ekrana gelecek.

Topraktan Sofraya, sofralara gelen besinlerin yolculuğunu Ülke TV ekranlarına taşıyor. Zeynep Tor bu hafta İzmir’in Torbalı ilçesinden evlere konuk olacak. Topraktan Sofraya ekibi ilk olarak bir pırasa tarlasına girecek ve pırasanın yıl içindeki ekim-hasat zamanlarını öğrendikten sonra çiftçilerle birlikte topladıkları pırasaları temizleyecek. Daha sonra tatlı patates tarlasına giden Zeynep Tor, pek bilinmeyen tatlı patatesin çeşitli faydalarını Ülke TV ekranlarından izleyicilere aktaracak.

Programda ayrıca İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özenle görüşen Topraktan Sofraya ekibi, Küçük Menderes havzasındaki tarlalarda üretilen ürünler hakkında Mustafa Bey’den bilgi alacak.

Daha iyi şartlarda üretim yapan üreticilerden, daha sağlıklı ürünler tüketen topluma giden yolu öğrenmeye, keşfetmeye ve anlamaya çalışan program Topraktan Sofraya, Zeynep Tor’un sunumuyla her Çarşamba 18:00’de Ülke TV’de.


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet