Ülke'nin Alın Teri – Adil Can Güven – 9 Aralık 2021

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğu Ülke TV’de… Programda bu hafta Bursa’da yaşayan seramik ve çini ustası Adil Can Güven’in hayatı ekrana geldi.

Ülke’nin Alın Teri kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin inceliklerini ekrana taşımaya devam ediyor. Ülke’nin Alın Teri’nde bu bölüm altmış sekiz yaşındaki çini ustası Adil Can Güven’in seramik atölyesine konuk olduk. Geçmiş dönemdeki ustaların yaptıkları ürünleri gördükten sonra bu işi yapmak istediğini söyleyen Adil Bey, dayısının iyi bir seramik ustası olduğunu ve kendisinin de dayısından el aldığından bahsetti.

Her seramiğin olduğu gibi İznik çinisinin de bir felsefesinin olduğunu belirten Güven, İznik çinisinden farklı olarak yaklaşık on çeşit çini ürettiklerini ve bu işi artık ticari olarak değil hobi olarak yaptığından bahsetti.

Geçmişi eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve yaşam hikayeleri her Perşembe 18:00’de Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet