Değerlerin Daveti - Akkuş Şeker Fasulyesi | 14 Kasım 2020

Türkiye’nin coğrafi işaretlerle patentlenerek uluslararası koruma altına alınan ve tescillenen yerel değerlerinin tanıtımına ve ulusal birliğine katkı sağlayan Değerlerin Daveti programında bu bölüm Ordu Akkuş’un coğrafi işaretli ürünü Akkuş şeker fasulyesi tanıtıldı.

Programda bu bölüm Akkuş Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, Ketendere Mahallesi Muhtarı Ömür Sevindik, Akkuş Kuru fasulyesi Ustası Metin Kabar, Akkuş şeker fasulyesinin yapımı hakkında izleyiciyi bilgilendirdi.

Programda ayrıca, “Akkuş şeker fasulyesi nasıl üretilir? Akkuş şeker fasulyesinin üretim aşamaları nelerdir? Akkuş şeker fasulyesi nasıl yapılır?” soruları yanıtlandı.

Türkiye’nin coğrafi işaretlerle patentlenerek uluslararası koruma altına alınan ve tescillenen yerel değerlerinin tanıtımına ve ulusal birliğine katkı sağlayan, Edirne’nin ciğerinden Konya’nın etli ekmeğine, Erzurum’un Oltu taşına kadar birbirinden güzel yerel renklerin tanıtıldığı, bizden olan değerlere sahip çıkan program ‘Değerlerin Daveti’ hafta sonu Ülke TV’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet