Değerlerin Daveti - Giresun Tombul Fındığı | 31 Ekim 2020

Türkiye’nin coğrafi işaretlerle patentlenerek uluslararası koruma altına alınan ve tescillenen yerel değerlerinin tanıtımına ve ulusal birliğine katkı sağlayan Değerlerin Daveti programında bu bölüm Giresun’un coğrafi işaretli ürünü Giresun tombul fındığı tanıtıldı.

Programda bu bölüm Fındık Çiftçisi ve Çiftçi Ortağı Alaaddin Kaba, Fındık Çiftçisi ve Çiftçi Ortağı Abdullah Şensoy, Gıda Mühendisi Kalite Kontrol Sorumlusu Suzan Yavuz Saygılı, FİSKOBİRLİK Başkanı Lütfi Bayraktar, Giresun tombul fındığının üretimi hakkında izleyiciyi bilgilendirdi.

Programda ayrıca, “Giresun tombul fındığı nasıl üretilir? Giresun fındığının üretim aşamaları nelerdir? Giresun tombul fındığı nasıl muhafaza edilir?” soruları yanıtlandı.

Türkiye’nin coğrafi işaretlerle patentlenerek uluslararası koruma altına alınan ve tescillenen yerel değerlerinin tanıtımına ve ulusal birliğine katkı sağlayan, Edirne’nin ciğerinden Konya’nın etli ekmeğine, Erzurum’un Oltu taşına kadar birbirinden güzel yerel renklerin tanıtıldığı, bizden olan değerlere sahip çıkan program ‘Değerlerin Daveti’ hafta sonu Ülke TV’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet