Sıradışı Tarih - 9 Temmuz 2019

Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı Tarih programında bu bölüm Prof. Dr. Mehmet Çelik ile Geçmişten günümüze siyaset, İslam’da siyaset anlayışı, Cumhuriyet dönemindeki partiler ve S-400 meselesi masaya yatırıldı.

Prof. Dr. Mehmet Çelik, siyaset ile ilgili olarak “İnsanlar siyasete bir sefer bulaştı mı kolay kolay kopamıyorlar. Siyasete baktığımız zaman her şeyin ihtirası vardır, her insanda da ihtiras vardır. İhtirası olmayan bir insan hayatta başarılı olamaz” ifadelerini kullandı.

Programda ayrıca Çelik, siyasette Türkiye ile Avrupa arasındaki farka değinerek “Birbirlerini yerler ama ülkenin milli meseleleri söz konusu olduğunda muhalefet iktidar partizanlığını bir tarafa bırakırlar, o milli kimlikleriyle hepsi aynı safta dururlar. Bizim sıkıntımız zaten orada. Amerika bu ülkenin içerisine elini sokmuş, birisini etnik yapı ile, öbürünü FETÖ ile bozmuş, kırk parçaya bölmüş. Her parçanın birisiyle seni sıkıştırıyor. Türkiye bu tür şeylere karşı mutlaka içeride birlik ve bütünlüğü sağlamak zorundadır” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol