Sıradışı Tarih - 14 Mayıs 2019

Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı Tarih programında bu bölüm Prof. Dr. Mehmet Çelik ile CHP’nin algı operasyonu ve İstanbul seçiminin yenilenmesi masaya yatırıldı.

Prof. Dr. Mehmet Çelik, yerel seçimler üzerinden hukukun önemine değinerek “Hukuk bir ülkenin huzur ve refahı için vardır. Süs diye kağıda yazılmaz. Toplumun en alt derecesindeki adamdan en üst derecesindeki adama kadar herkesin hak ve hukukunu korumak üzere vardır. Hukuk bir insanın, bir canlının evrensel anlamda doğuştan getirdikleri haklarını korumaktır” sözlerini dile getirdi.

Ayrıca Çelik, yerel seçimlerle ilgili olarak “Bu nihayetinde bir belediye seçimidir. Sizin iradeniz her zaman dört senede bir, birini seçecek, aklınıza yatmayanı da değiştireceksiniz, bu güç sizin elinizde. Şimdi şuna dikkat etmek lazım, Türkiye’de bir mahalli seçim yapılıyor, biz belediye başkanı seçeceğiz. İster o partiden ister bu partiden gelen kim olursa olsun bir farkı yok. Ama bakın bütün dünya bizimle ilgileniyor. Amerika, İngiltere, Fransa, Hristiyan batı dünyası, emperyalist dünya, Türkiye’nin dostu olamaz, olmamıştır. Bu nedenle bu seçimde hiçbir provokasyona gelinmemeli” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol